Speed's page

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

Speed's page > Články > Já & PC & net > Já a UT > 1999 - 2003__________duben 2003

Články > Já & PC & net > Já a UT
 

 
 
 
 

 
 
  • 2002

A po novým roce u nás zazvonil agent kabelovky a sepsal semnou novou smlouvu na televizní kabelovku i tak jsem ji zavřel i na internet. A protože jsem neměl plnou verzi UT a nevěda, že se dá hrát na Gamezoně i UTdemo jsem začal shánět originálku UT. Prolezl jsem v Praze všechny obchody s PC hrama, ale nic. V regálech měli Kingpina. Qake III arenu a další i mnohem starší tituly, ale UT nikde. Nejdřív mě tvrdili, že určitě přijde, ale pak začali tvrdit, že nebude a ono opravu nebylo. Pomohla náhoda. V Hradci Králové otevřeli nový obchoďák a tak jsem se tam jel podívat. A jak tak jsem procházel, tak jsem tam zahlídnul prodejnu JRC. Když jsem tam vtrhnul, uviděl jsem v bedně s výprodejovými tituly UT. Když jsem vyšel z prodejny, už jsem ho měl v tašce. Ale to byl jen začátek. Dohodnul jsem se na termín na internet v lednu na 12:00-15:00. Tak jsem si vzal z práce volno a čekám, až přijedou. Zavolali ve 20:00, že prý internet u nás neběží a že ať to zkusím zavolat v dubnu! Byl jsem dost zklamaný, ale co se dalo dělat.

Když bylo 1. dubna, tak jsem tam zavolal a dozvěděl jsem se, že ať si zavolám za rok, že u nás s internetem zatím vůbec nepočítají, a že tam máme starý kabely, který se musí přeložit. Na můj dotaz, jaký kabely u nás tedy v prosinci zakopávali, nebyla schopna paní odpovědět. (Bylo to sice na apríla, ale apríl to nebyl :( ). O to víc jsem se zaradoval, když asi čtrnáct dní poté mě opět kontaktoval jiný pracovník kabelovky, který tvrdil, že jeho kolegyně, měla špatné informace (což ta paní o svém kolegovi tvrdila totéž :) a kdy že ten internet chci zapojit. Samozřejmě jak jinak od 12:00 - 17:00. Tak jsem si vzal z práce opět volno. Když bylo 16:55, tak jsem to nevydržel a zavolal jsem na kabelovku, kdeže ty technici jsou, že už takhle jednou jsem na ně marně čekal. Odpověděli mě na to, že do 17:00 určitě dorazí. Pochopitelně nedorazili. Přijeli asi v 18:30. Z té doby, co u mě strávili, 5 mnut zapojovali elektricky kabelový modem, asi 10 minut sám konfiguroval a následně mě zrušili pevnou IP adresu. což jim zabralo téměř dvě hodiny. :)) Poté se slovy tak už to funguje, vyinkasovali peníze a odjeli.


  • březen 2002

Hned o víkendu jsem se zaregistroval na Gamezoně, kde moje první hra byla Team Deathmatch. Je nad slunce jasný, že jsem tam byl čistě jen do počtu. Asi tři dny nato, jsem potkal na GZ Wesina z klanu SeeD a ten mě pak asi deset minut ukecával, abych se přidal k nim do klanu. Poté co jsem souhlasil, jsem absolvoval jeden duel s Wesinem a druhý s Maxem a následně jsem byl přijat do klanu Seeddů.

  • duben 2003

Již celkem dlouhá doba uplynula od doby, co jsem začal hrát UT online. Poznal jsem, že ač na webu je UT komunita popisovaná jako nejrozhádanější vůbec, tak to není zas tolik pravda. Ne že by tu nebyly vyjímky (zasvěcení jistě vědí, o kom je řeč), ale drtivá většina lidí je tu kamarádská a ráda pomůže a poradí. Tento rok se pro mě v hraní UT stal rokem velkých změn. Klan SeeD, prožíval těžkou krizi a zachránila ho na poslední chvíli fůze s Fts a stal se z nás klan eR. Původně se jmenoval eLiTe RenEgAdEs. Nedávno (březen) se název zkrátil na Renegades. Touto fúzí k nám tenkrát přibylo spoustu nových členů (bylo nás dohromady 15), ale časem zůstali aktivní jenom 6 hráčů (včetně mě). Z toho zbytku neaktivních odešel jeden hrát UT2003, další dva sice UT trochu ještě hrají, ale členství se vzdali, jeden by UT hrál, ale má na to slabý komp a zbytek zmizel a už je nikdo na netu neviděl. Za ten rok a půl jsem osobně poznal spoustu lidí. Bylo to po hospodách i na počítačových akcích (PCHCH, Invex, lanky). A tak jsem poznal osobně za ten čas celkem dost lidí, jenž se věnují UT. S dalšíma lidma si rád pokecám, aniž je znám osobně a jsou to lidi z klanu, nebo bývalí členové, či jen stálí hosti na našem kanále na IRC.

Dostal jsem se na jednu velice pěknou LANku ve Starým Sedlišti kousek od Tachova a pak i na jednu malou LAN klanu RS v Bučovicích nedaleko Slavkova. LANka ve Starým Sedlišti mě hodně poučila. Nejenom o tom, že jsem začal hrát trochu jinak, ale i o tom, že přátelství na netu není jen "přátelství", ale že může nabýt rozměrů klasického osobního. Taky jsem zjistil, že to moje hraní UT není zas tak zlý, jak jsem si myslel :o)

  • Přelom dubna-května 2003

Jedna z věcí se tehdy udála mnou dost otřásla. Dva členové našeho klanu Max a Hunter se rozhodli přejít ke klanu Nublex, což znamenalo zánik klanu eR, jelikož pak jsme pak zbyli tři aktivní hráči, z kterých jeden nepřišel módu CTF na chuť. A tak jsem s tím co zbyl, s Molotovem, přešel do klanu TnT. V TnT sice nejsou tak dobří hráči na CTF jako v Nublex, ale zato tam vládne pohoda a klid v každé situaci. Což si myslím, že když člověk hraje hlavně pro zábavu, tak je to hodně důležité, aby všichni členové byli v pohodě za každé situace.


 
 
 
  • srpen 2003

Tento měsíc se nesl ve znamení mnou pořádané lanpárty. Měla to být lanpárty klanová, bohužel nestalo se tak. Pokus udělat lanku exklanovou nevyšel také, pro žalostnou účast bývalých členů. Naštěstí další lidi, jenž hrají také UT se zúčastnili a tak se lanka přece jen konala. Více se dozvíte v reportáži z lanky.

  • Zaří - říjen 2003

V září jsem byl opět na dovolené v Itálii. Netušil jsem, že o co byl pohodovější začátek měsíce, o to byl konec horší. Dostal jsem totiž z práce výpověď pro nadbytečnost. (Po 13 letech) Prakticky celé oddělení, ve kterém jsem pracoval, bylo zrušeno Několik dní jsem si hledal práci a nakonec jsem skončil v témže podniku, jen v jiném oddělení. Říjen a i začátek listopadu mě nic příjemného nepřinesl. V práci to už bylo už opět v pohodě, zato v UT to stálo za -cenzored- Klan TnT, jejímž jsem členem se vyhrabal z nejhoršího (chvílemi to vypadalo, že se rozpadne) a tak semnou jaksi přestali počítat na CW (clanwar = oficielní zápasy klanů). Takže jsem jen dělal náhradníka, kdyby někdo buď nedorazil, nebo z nějakého důvodu nemohl hrát, což se zatím nikdy nestalo:( Na konci října se zhoršilo připojení na net přes HW routr natolik, že nejen že nešlo hrát UT, ale už jsem nemohl nadále používat IRC či první týden v listopadu dokonce ani www. Začal jsem tedy hrát UT ofline, což se ukázalo jako dobrý nápad, jelikož se mě povedlo s ASMD udělat citelný pokrok. To se změnilo následující týden, kdy jsem byl sice nucen být neustále ofline, avšak za tento týden se situace rapidně změnila, jelikož bratr dotáhnul jednoho známýho a ten nám rozběhal server. Takže internet zase běhá jak blesk. (Jak by taky ne, když ho nám zrychlili za stejnou cenu ze 128 na 256 :o)

  • Listopad - prosinec 2003

Situace se pro mě v klanu zlepšila. Zase už hraju aktivně s klanem. Na konci listopadu jsme měli klanový sraz. Zorganizoval to Higway a já zajistil hospodu. Sešli jsme se vcelku v hojném počtu v jedné hospůdce nedaleko Florence v Praze. Přizváni byli i další lidi, jenž někteří již patří mezi legendy českých hráčů UT. Na začátku prosince byl vyhlášen duelový turnaj na serveru Gamezone, ale poté, co jsem zjistil, že se hraje i mezi svátky, musel jsem od účasti upustit. Díky oflinovému hraní, kde jsem trénoval především ASMD se mě povedlo do tédoby pro mě naprosto neočekávaného. Podařilo se mě s naprostou převahou vyhrát mapu Deck][16 v klasickém DM v 8 lidech. To že jsem vyhrál nebylo zas tak neočekávaného (ač stále nic co by bylo běžné), ale to, že když hra skončila, měl jsem 30 fragů a druhý měl pouhých 18 a další na tom byli ještě hůř. Přitom až na dvě vyjímky tam byli celou dobu hry a tím pádem měli stejné podmínky (až na ping) jako já. Musím ale uznat, že k vítězství mě pomohl i ping, avšak jak je známo, nejde jen a pouze o ping, jak se přesvědčil jeden nejmenovaný hráč při přestupu z modemu s pingem kolem 150 na ADSL s pingem kolem 60. Pokud máte zájem, na webu je demo o velikosti 3,5Mb.

Shodou náhod jsem se také octnul na srazu instagibového CTF klanu CM, kde jsem zhruba po třech letech poznal osobně člověka, s nímž jsem hrál svůj úplně první duel v UT na internetu. Na netu se mě ozvalo pár lidí, že na tu lanku, co budu (snad) pořádat v létě určitě přijedou, ač jsem se jen zmínil, že by se letošní celkem povedená lanka mohla zopakovat. Dostal jsem také administrátora na server ablenetu
(2013 - bohužel je mimo provoz), na stránky, jenž se zabývají UT hráči. Tam jsem mimo jiného přihodil pár článků, jenž si můžete přečíst i zde. Přes vánoce jsem byl jako každý rok ve východních Čechách u babičky,čehož jsem využil na návštěvu u jednoho člena našeho klanu, jenž v této části Čech bydlí.

 
 

 
 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky